HANKE

Korttelikaverit on vuonna 2018 käynnistynyt hanke, jossa kehitetään asumissosiaalityöhön etsivän vertaistyön tapaa, jossa vertaiset ja ammattilainen toimivat yhdessä omaa osaamistaan hyödyntäen. Hanke tähtää asunnottomuuden ehkäisyyn ja osallisuuden lisäämiseen. Hanke on STEA:n rahoittama ja kestää vuoden 2020 loppuun.
Korttelikaverit-hanke on lähtenyt liikkeelle ajatuksesta:
“Joskus ihminen lokeroituu pitkäaikaisiin, kielteisiin tuntemuksiin. Tilannetta ei helpota, että palvelujärjestelmä ja usein myös kansalaiset alkavat määritellä hänet “ongelmaiseksi” tai että ammattilaiset kohtaavat liiaksi käsitteiden ja liian niukasti läsnäolon kautta. Omista arvoista ja ympäristön asenteista muotoutuu silloin arjen vankila, jossa henkinen ja sosiaalinen elinpiiri kutistuvat. Ei ole tilaa ottaa etäisyyttä omaan elämään. Sitä kuitenkin tarvittaisiin muutokseen.”
Käytännössä korttelikaverit kohtaavat ihmisiä Helsingissä asunnottomien asumisyksiköissä. Yksiköissä korttelikaverin voi löytää hengailemasta yhteisistä tiloista tai järjestämästä pelihetkeä paikalla olijoille. Korttelikaveria voi tulla nykäisemään hihasta tai tavoitella puhelimitse, jos kaipaa juttukaveria tai on muuten vaan tekemistä vailla.  Lähdetään yhdessä vaikka kävelylle, uimaan, elokuviin tai keilahalliin! Tai jos ulos lähteminen ei kiinnosta, niin istahdetaan pelikonsolin ääreen ja vaihdetaan kuulumisia. 
Korttelikaverit käyvät tällä hetkellä Rukkilan asumisyhteisössä, Kulosaaren tukikodissa ja Ruusulankadun asumisyksikkö.
Käythän tutustumassa Korttelikaverien toimintaan myös osoitteessa www.facebook.fi/korttelikaverit